vv Trinitas – vv ODV

vv Trinitas dames – vv ODV dames (0-2)

Verslag vv Trinitas: De dames van Trinitas kwamen afgelopen maandag voor het eerst in 2015 weer in actie, in de dorpencompetitie. Tegenstander was ODV uit Wijnjewoude, de nummer 2 van de ranglijst. Eerder dit seizoen werd in Wijnjewoude nog met 2-1 verloren, dus het beloofde een spannende pot te worden.

Helaas wisten onze dames niet te scoren, en werd met 2-0 verloren. Hier lees je de terugblik!

De dames konden met behulp van twee nieuwe speelsters met maar liefst 16 dames aantreden. Hoewel Janet en Carolien (blessure) afwezig waren, ruim voldoende dus. Aanvoerdster Nienke kwam terug van een blessure, en deed weer mee. In de eerste helft was ODV iets sterker, maar echt grote kansen kregen beide teams niet. In de laatste minuut van de eerste helft kwamen de bezoekers toch op 0-1, na een mooie aanval verscheen een speelster vrij voor keeper Djoeke, en deze kon de bal niet meer keren. ODV was met name wat feller in de eerste helft en was vooral daardoor iets beter.

In de tweede helft was ODV nog steeds wat feller, en voetbalde het iets gemakkelijker dan Trinitas. Toch kreeg Trinitas nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, toen Nienke net voor de 16 gevloerd werd. De vrije trap nam ze zelf, de keeper wist hem te keren, en de rebound werd van de lijn gehaald. Hierna lukte het onze dames net niet om een beslissende kans te creëeren, en kwam men op 0-2 toen een schot van net buiten de 16 in het doel belandde. De blauwzwarten konden helaas geen aansluitings- of eretreffer meer maken, en verloren zodoende dus met 0-2.

Trinitas bleef hierdoor op de vierde plaats staan met 6 punten uit 6 wedstrijden, terwijl ODV tweede bleef met 13 uit 6. Op maandag 16 maart (over twee week dus) wacht de uitwedstrijd tegen Donkerbroek.

Bron: vvtrinitas.

Verslag vv ODV :Een guur, koud en regenachtig decor spiegelde zich af onder de fel schijnende veldverlichting van Trinitas. ODV dames één speelde alweer de eerste wedstrijd na de winterstop. Met een gezonde nervositeit was Boijl de plek waar de uitstekende ingezette lijn van de eerste seizoenshelft doorgetrokken moest worden. Het evenwichtige elftal van de heren Dijkstra en v/d Bij kent dit seizoen een sportieve mengelmoes van fanatisme en plezier. Dit resulteerde in de eerste seizoenshelft in een bijna ongeslagen reeks, alleen in Bakkeveen werd verloren. Hier toonde men wel aan niet minder te zijn dan de buren van vijf kilometer verderop. Bakkeveen won uiteindelijk verdiend met 2-0, maar ook ODV liet wat mogelijkheden onbenut. Mochten de dames van Bakkeveen geen misstappen meer maken, stevenen ze wederom af op een kampioenschap.

ODV daarentegen zal er alles aan doen om ze niet uit het oog te verliezen. En ook plekje twee zou een mooie ereplaats zijn voor de Wijnjewoudster dames. Daarvoor moest er vandaag wel gewonnen worden van Trinitas. Het Stanfries van de gebroeders Eizinga hijgt ODV namelijk in de nek en Trinitas zou bij winst gevaarlijk dichtbij komen.
ODV kende vandaag enkele afwezigen, maar moest toch in staat worden gesteld op een goede wedstrijd op de mat te leggen. Door de barre omstandigheden de afgelopen periode was er nog niet optimaal getraind. Dit resulteerde in een onwennige openingsfase. Bij Trinitas was aanvoerster Nienke Blauw weer van de partij, die terugkeerde van een blessure. Deze spelverdeelster had tijdens de wedstrijd in Wijnjewoude al laten zien, over scorend vermogen te bezitten. ODV won toen moeizaam met 2-1.
Het middelveld van ODV wat bestond uit Ketie, Baukje en Chantal zaten er bovenop en Trinitas kreeg niet echt de ruimte om gevaarlijk te worden. Als men al ruim de middellijn over stak, dan stond laatste vrouw Alie haar mannetje. Ze had het verdedigend keurig op orde en werd hierbij bijgestaan door Hetty, Mieke en Marjan. Bij ODV ontbrak het vooral aan wat geluk en wat meer rust rond het 16-meter gebied. Het was dan ook lang wachten op een doelpunt. Deze viel nog voor rust in de 46ste minuut en werd koelbloedig afgemaakt door Mirthe de Boer, nadat Ketie haar met een splijtende pass de diepte in had gestuurd. Mirthe bleef rustig oog in oog met de keepster van Trinitas en schoof hem beheerst binnen. ODV had nog vier koude, maar fitte wissels op de bank zitten. Johanna, Annie, Jantieneke en Mirthe(V) stonden te popelen om in te vallen. Johanna verving Marjan rechts in de verdediging, Mirthe (V) kwam op de rechtsmiddenpositie van Chantal. Chantal had aangegeven te kunnen keepen in een ver verleden. Deze ruilde met de eerste helft keepende Evelien. Evelien kwam op de voorstopperpositie en Mieke werd rechtsbuiten voor Maaike. Annie kwam op haar vertrouwde plekje links in de verdediging en verving Hetty. Jantieneke verving Ilse en kwam op de linksvoor. Trinitas kwam goed uit de startblokken en mocht al vroeg in de tweede helft een vrij trap nemen op randje zestien. Deze werd goed ingeschoten, maar Chantal bleek niet te hebben gelogen. Ze keerde deze inzet keurig en de redding op de rebound van dichtbij was nog katachtiger. ODV nam al snel de touwtjes in handen en probeerde met verzorgd voetbal gevaarlijk te worden. Zo nu en dan probeerde Trinitas nog wel aan te zetten, maar de dames van ODV bleven goed druk houden op de bal wanneer deze niet in bezit was. Dit resulteerde in de 60ste minuut tot een gevaarlijke situatie voor de goal van Trinitas. Het was Jantieneke die de bal voor de voeten kreeg en niet lang nadacht om te schieten, dit veraste de keepster enigszins en de op het eerste oog te keren bal verdween via haar handen het doel in. Het resterende half uur probeerde ODV met nog enkele mooie aanvallen de score uit te breiden, maar het ontbeerde vandaag vaak aan het laatste zetje. Trinitas kon gelukkig ook niet meer veel uitrichten. Zo wonnen de ODV dames ook deze wedstrijd en liet het wederom zien te beschikken over strijdlust in combinatie met voetballend vernuft. Dit is een compliment waard richting de dames. Die niet alleen tijdens de wedstrijden hard werken, maar ook tijdens de training veel arbeid verrichtten. 16 maart spelen de dames om 20:00 een thuiswedstrijd tegen Fochteloo. Kom gerust uw ODV dames aanmoedigen.

Bron: vvODV.

Scoreverloop:
0-1 45(+1) min. Mirthe de Boer
0-2 60 min. Jantieneke van der Bij

[match id=68]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *