vv Bakkeveen – vv ODV

Maandagavond 10 november stond de wedstrijd v.v. Bakkeveen dames – v.v. ODV dames op het programma in de Dames Dorpencompetitie.

Om 20.00 uur gaf scheidsrechter De Zee het startsein en mocht v.v. ODV aan de aftrap beginnen. De dames uit Wijnjewoude kwamen goed uit de startblokken met strijd werd er druk uitgeoefend op de defensie van v.v. Bakkeveen.

Zo ontstond na 4 minuten ook de eerste grote kans voor ODV. Na een ingooi komt de bal in het 16 meter gebied van v.v. Bakkeveen, waar een speelster van ODV zich niet bedenkt en van afstand op het doel schiet. De bal belandt uiteindelijk op de paal.

Na een kwartier voetballen zijn de dames dan ook aardig aan elkaar gewaagd en zijn er aan beide kanten een aantal schoten op doel gelost.

Zo rond de negentiende minuut van de wedstrijd geeft Deborah een mooie steekpass op Samantha, die vervolgens de keepster van ODV weet te passeren. Na de 1-0 voorsprong voetbalde Bakkeveen iets makkelijker dan de dames van ODV. Beide teams wisten niet meer te scoren in de eerste helft en zo ging Bakkeveen met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft bleef spannend door de stand in de wedstrijd, maar de dames van ODV hadden duidelijk meer moeite met Bakkeveen. ODV probeert zo af en toe nog een aanval op te zetten, maar komt vaak niet verder dan de middenlijn.

Bakkeveen krijgt nog verschillende kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar het vizier staat niet op scherp bij de dames van Bakkeveen.

Rond de tachtigste minuut manoeuvreert Anna de Jong door de defensie van ODV en levert een prachtige voorzet af op Samantha, die vervolgens de bal beheerst binnenschiet.

Na de 2-0 voorsprong is de wedstrijd gespeeld. Zo probeert ODV door een aantal wisselingen in het veld aanvallend nog iets terug te doen maar komt uiteindelijk niet tot scoren.

Na 90 minuten voetballen staat er dan ook een eindstand van 2-0 op het scorebord. Bakkeveen blijft voorlopig op de eerste plaats staan in de Dames Dorpencompetitie en ODV blijft 2de door een beter doelsaldo als de dames v.v. Stânfries. De eerst volgende wedstrijden in de Dames Dorpencompetitie zijn pas in maart 2015.

Scoreverloop:
1-0 20 min. Samantha Kool
2-0 80 min. Samantha Kool

[match id=64]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *