vv Trinitas – vv Bakkeveen

Maandagavond 27 september stond de wedstrijd v.v. Trinitas dames – v.v. Bakkeveen dames op het programma in de Dames Dorpencompetitie.

Volgens de statistieken van het afgelopen seizoen zou het een spannende wedstrijd moeten worden. In seizoen 2013-2014 wist Bakkeveen maar nipt met 1-2 te winnen van de dames van Trinitas.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de dames van Trinitas gepresenteerd in hun nieuwe outfit. Nadat de stadionspeaker de opstelling van beide teams had omgeroepen, mochten de dames van v.v. Bakkeveen aan de aftrap beginnen.

Na twee minuten spelen wist Melissa de keepster van Trinitas te passeren met een mooi schot. Diezelfde Melissa wist 2 minuten later nog eens te scoren, waardoor Bakkeveen na 4 minuten al op een 2-0 voorsprong stond. Kimberley maakte in de 12de minuut het 3de doelpunt voor Bakkeveen. Melissa maakte haar 3de doelpunt in de 14de minuut van de wedstrijd.

Nadat Bakkeveen met 4-0 voorstond wisselde Trinitas een aantal speelsters en gingen ze iets anders spelen, waar Bakkeveen duidelijk meer moeite meehad.
De dames van Trinitas werden nog een keer gevaarlijk toen Trinitas door de defensie van Bakkeveen wist te manoeuvreren. Zo kwam Trinitas één op één te staan met de keepster van Bakkeveen, Mirthe wist de bal uiteindelijk tegen te houden.

Door de redding van Mirthe gingen de dames van Bakkeveen met een 0-4 voorsprong de rust in.

In de tweede helft waren beide teams meer aan elkaar gewaagd en kwam er meer strijd in het spel. Bakkeveen wist in de tweede helft maar moeilijk door de defensie van de dames van Trinitas te komen.

Bakkeveen wist pas in de 69ste minuut weer eens te scoren, het doelpunt werd gemaakt door Denise. Negen minuten later maakte Denise de 0-6 voor Bakkeveen. Daarna had Bakkeveen nog een aantal kansen maar wist deze niet te verzilveren. In blessuretijd kon Samantha haar doelpuntje nog mee pikken en bracht daarmee de eindstand van 0-7 op het scorebord.

Over twee weken staan de laatste wedstrijden voor de winterstop op het programma in de Dames Dorpencompetitie. Dan mogen de dames van Trinitas het opnemen tegen de dames van FC Fochteloo. Bakkeveen ontvangt de dames van ODV uit Wijnjewoude. Volgens de stand op de ranglijst zou dit een spannende wedstrijd moeten worden. De wedstrijden worden gespeeld op maandagavond 10 november, aftrap: 20.00 uur.