vv Stanfries – vv Trinitas

v.v. Stanfries dames – v.v. Trinitas dames: (2-1)

De dames van Trintias moesten het vanavond afleggen tegen dames van Stânfries, het werd in Appelscha 2-1. Doelpunt van Trinitas werd gemaakt door Josje Veldmeijer.

Stânfries is de debutant in de Dames Dorpencompetitie hiervoor was het actief in de reguliere competitie. Trinitas keek na een kwartier voetballen tegen een 1-0 achterstand aan. Djoeke Wever, debutant in het doel van Trinitas die overigens een uitstekende wedstrijd keepte, taste mis waardoor de Stânfries simpel kon binnentikken. Trinitas kwam er maar af en toe uit tegen het beter voetballende Stânfries, bij één van die uitbraken was Judith van den Berg bijna trefzeker maar de doelvrouw kon redding brengen.

In de tweede helft ging het bij Trinitas voetballend beter, maar het was Stânfries wat tot scoren kwam in de 65e minuut. Een afstandschot werd door Djoeke tegengehouden maar een alerte spits van Stânfries kon van dichtbij voor de 2-0 tekenen. De aansluitingstreffer kwam al snel na de tegenslag. Judith ging goed door op een verdediger van Stânfries, waardoor de bal bij Josje Veldmeijer terecht kwam, die haalde uit en schoot de bal buiten bereik van de doelvrouw in de hoek. Tien minuten voor tijd kreeg een aanvalster van Stânfries een vrije doortocht naar het doel van Trinitas, Djoeke kwam goed uit haar doel en voorkwam de 3-1. In het restant van de wedstrijd kwam Trinitas niet meer tot de gelijkmaker en werd er voor de tweede keer in de competitie verloren.

De volgende wedstrijd voor de dames staat 27 oktober op het programma. Bakkeveen komt dan op bezoek in Boijl.

[match id=57]

Doelpuntenmakers: Josje Veldmeijer voor v.v. Trintias en Claudia IJff en Melanie Eizinga wisten voor v.v. Stânfries te scoren.