Start seizoen 2021-2022.

Amateursporters mogen gelukkig weer wedstrijden spelen! Dat is goed nieuws en daarmee kunnen we aan het nieuwe seizoen beginnen. Ook leuk om te vermelden de Dames Dorpencompetitie bestaat dit seizoen 10 jaar, daar kunnen we toch best een beetje trots op zijn.

Rond seizoen 2017-2018 was er een stijgende lijn qua teams en speelsters te zien. Toen deden er maar liefst 12 teams en +/- 300 dames mee.

Wel is te merken dat er de afgelopen seizoenen een afname is qua teams, maar ook qua speelsters. Dit is niet alleen terug te zien in de DDC maar ook bij de KNVB, waar voorheen voetbalverenigingen meerdere teams hadden is dit sterk teruggelopen. Sommige verenigingen hebben nog maar 1 team of de damestak is volledig opgeheven. Hopelijk komt er op korte termijn weer nieuwe aanwas!

Voor het nieuwe seizoen 2021-2022 bestaat de Dames Dorpencompetitie uit 8 teams. De competitie bestaat uit de volgende teams: v.v. Blue Boys, v.v. De Blesse 2, s.v. Donkerbroek, v.v. ODV, v.v. Trinitas, s.v. Oosterwolde, v.v. Gersloot en v.v. Waskemeer 2.

Net als in seizoen 20-21, zal dit seizoen de competitie uit 11- en 7tallen bestaan, wat een uitzonderlijke situatie is. Omdat er een aantal teams geen 11tal konden formeren, is in overleg met de andere teams goedkeuring gegeven om verder te gaan met een mix competitie. Voor een eventueel nieuw seizoen zullen we kijken of we weer een gescheiden competitie kunnen creƫren.

Op maandagavond 27 september staat de 1ste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma en dan worden de volgende wedstrijden gespeeld: v.v. Gersloot tegen v.v. Blue Boys, v.v. De Blesse 2 tegen s.v. Oosterwolde, v.v. Trinitas tegen s.v. Donkerbroek en v.v. Waskemeer tegen v.v. ODV.

Het volledige programma is te vinden onder het kopje speelschema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *