vv ODV – vv Trinitas

vv ODV dames – vv Trinitas dames. (5-0)

[match id=89]

Doelpunten vv ODV; Jesler Dijkstra 2 keer, Mirthe de Boer 1 keer, Ketie Klaver 1 keer en Ilse Hoekstra 1 keer.

Bron; verslag van ODV.
In het seizoen 2012/2013 kwam de dames dorpencompetitie uit de startblokken. Opgericht door v.v. Bakkeveen en f.c. Fochteloo. Werd er begonnen met maar vijf teams, inmiddels heeft het een behoorlijke duikvlucht genomen en wordt er met maar liefst 10 voetbalteams gestreden om het eremateriaal.

ODV dames 1 kende voor de zomerstop een goed seizoen, richting het einde werden er helaas (onnodige) punten verloren en eindigde het op een verdienstelijke 3de plek. Dit seizoen dus wederom een aantal versterkingen in de competitie, waaronder een paar teams die vanuit de KNVB- competitie de overstap gemaakt hebben naar de damesdorpencompetitie.
Het zorgt voor een druk speelschema en het zal dit seizoen dan ook vast eens puzzelen zijn om met de voltallige selectie compleet aanwezig te zijn. Blessures, cursussen, zwangerschappen, vakanties en dergelijke gaan gewoon door. Los daarvan juichen wij de uitbreiding van de competitie toe. Landelijk gezien ontwikkelt het meisjes en vrouwenvoetbal zich heel snel en het is positief om te zien, dat deze trend ook te zien is in onze omgeving. Uiteraard is de maatschappelijk bindende factor mooi meegenomen.

Heeft ODV dames 1 een bepaalde doelstelling? Ja!!! Lekker meedoen, plezier hebben en aan elke wedstrijd een goed gevoel overhouden. Op de vraag waar we dan aan het einde van het seizoen eindigen? Moeten we u het antwoord deels schuldig blijven, maar vast in het ‘’linker rijtje’’..

Voetbal nu. De eerste wedstrijd was 31 augustus in en tegen Fochteloo. Nog niet geheel compleet moest er gewonnen worden van een versterkt Fochteloo. Dit lukte niet. Het werd maar liefst 5-5. Waren er kansen om te winnen, ja die waren er zeker. Maar het zat niet vandaag niet echt mee. ODV kwam steeds op voorsprong, maar gaf een klein gat van 2 op het laatst toch nog uit handen. Het moest ruim 20 minuten met 10 man spelen, toen Baukje door haar enkel ging. Onze bikkel leek in eerste instantie door te willen, maar al snel bleek dit niet te gaan. Diagnose; gescheurde enkelbanden. Baukje zijn we sowieso 2 maanden kwijt helaas, maar we wensen haar heel veel beterschap en hopen haar (snel) weer te verwelkomen. Speciaal bedankje aan Katharina, die als geblesseerd teamlid te kijken was en nog voetbalschoenen aantrok om niet met 9 man te eindigen. Compliment naar het team, dat we dit voor elkaar over hebben. Zo kan dus een iets teleurstellend begin, ook positieve aspecten hebben. Complimenten aan Fochteloo die veel veerkracht liet zien, door steeds terug te kunnen komen in de wedstrijd.

Een week later…
Trinitas kwam op bezoek in Wijnjewoude. Trinitas is een vereniging die is ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen O.Z.C en Boijl. Door teruglopende ledenaantallen waren beide voetbalverenigingen genoodzaakt om ingrijpenede maatregelen te nemen. Door te fuseren is een nieuwe levensvatbare vereniging ontstaan. Trinitas is zowel voor de dames als de heren van ODV geen onbekende meer en altijd een graag geziene gast op ons sportpark. Trinitas weet wat winnen is op ons sportpark, vorig jaar wonnen de heren 1 van Trinitas nog hun promotie/degradatiewedstrijd tegen GOMOS op ons sportpark. Zodoende bleef GOMOS steken in de vierde klas. De dames van Trinitas konden het vandaag niet bolwerken op sportpark ‘’Tusken de Wallen’’. ODV won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 5-0. ODV was het eerste gedeelte van de 1ste helft de bovenliggende partij, maar kon het de kansen niet omzetten tot doelpunten. Rond de 25ste minuten kwam Jesler het veld in voor Ilse en 3 minuten later slalomde ze door de verdediging van Trinitas om doeltreffend de verre hoek op te zoeken. Voor rust kon ook Mirthe de B nog scoren. Een doeltrap van de keepster van Trinitas kwam voor haar voeten en deze was hierdoor zo uit positie dat ze hem erg knap van verre afstand in het lege doel deponeerde. Veder gebeurde er niet veel, al was Mieke een paar keer echt dichtbij met twee erg knappe volleys.
Trinitas had de pech dat keepster Ali fenomenaal en katachtig redde op een schot van dichtbij. Hiervoor gingen wel een aantal fouten vooraf. Deze fouten werden in de tweede helft al niet meer gemaakt en resulteerde erin, dat de druk op het doel van Trinitas iets hoger was dan de eerste helft. Jesler maakte haar de 3-0 en haar tweede avond, door een schot van afstand. De keepster ging hier niet geheel vrijuit, echter een doelpunt is een doelpunt. Niet veel later mocht ODV een strafschop nemen. Waar de dames op trainen nogal geregeld op moeten drukken vanwege het feit dat ze strafschoppen willen nemen op de trainer(s) en hier zo hoog inzetten, dat ze de bijhorende weddenschap meestal verliezen. Doen ze dit in de wedstrijd niet. De dames lopen wat strafschoppen betreft nog steeds 1 op 1. Vorig seizoen gaf aanvoerster Marjan P het goede voorbeeld. Vandaag was het Ketie, die hard en strak door het midden raak schoot. Linksvoor Ilse had het vandaag moeilijk met haar bewaker, die haar heel erg weinig ruimte gaf. Toch was het zij die in de 90ste minuut kon profiteren van een bal die goed terug werd gelegd door Jesler. Ilse zocht goed het lege hoekje en vond deze. Enkele seconden later floot de goed fluitende Jelle de Vos de wedstrijd tot een eind. Uiteindelijk een mooie overwinning, maar kan het voetballend beter. Het was vooral aan de uitmuntend keepende Ali te danken, dat Trinitas op de 0 doelpunten bleef steken. Wij willen Jelle, maar ook Anton v/d Meer en Janine Meulema bedanken voor respectievelijk het vlaggen en bezetten van de bar.

ODV bezet momenteel de tweede plek en komt 21 september om 20:00 in actie tegen de op dit moment nummer één staande Wilper Boys. Wij hopen ook hier weer op uw steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *