vv ODV – fc Fochteloo

vv ODV dames – fc Fochteloo dames (3-1)

[match id=127]

Scoreverloop:
1-0 10 min. Jenny van den Hurk
1-1 46 min. Lisanne Hofstra
2-1 47 min. Manon van der Meer
3-1 54 min. Aline Stroetinga

Wedstrijdverslag van vv ODV:
Een zwaar gehavend damesteam moest na een lange winterslaap weer aantreden in de damesdorpencompetitie. Het team van trainers Dijkstra en v/d Bij kende nogal wat problemen in de personele sfeer. Een aantal blessures, ziekte en vakantiegangsters reduceerden de ruime selectie tot twaalf vrouwen. Gelukkig lijken Evelien Hut en Marjan Veldhuis – van der Ploeg op de terugweg. Evelien is 18 jan. jl. bevallen van een prachtige dochter Benthe, nog van harte. Voor Marjan zijn het ook de laatste loodjes. Beide dames verwachten we net als de andere afwezigen weer snel te mogen verwelkomen bij de groep.

Echter stond nu Fochteloo op het programma en ODV had nog wat recht te zetten, in Fochteloo werd immers onnodig gelijk gespeeld. De dames schoten letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Het teamuitje “laser gamen” had blijkbaar zijn effect. Het was Jenny van der Hurk, onze nieuwe Zweedse aanwinst die na een prachtige aanval het vizier op scherp had staan en prachtig raak schoot. Complimenten aan Mirthe de Vegt, die een groot aandeel had in de voorbereiding van deze precies uitgevoerde aanval. De gehele 1ste helft werd vaak getracht om het voetballend op te lossen, hier waren enkele mooie combinaties bij, maar is er ook nog genoeg winst te behalen. Feit was wel dat ODV met een voorsprong de rust inging.

Tweede helft één wissel, wat derhalve logisch is, als je er maar één hebt. Wel werd er qua posities het één en ander aangepast. Mirthe de Boer die een helft lang haar longen leeg had gelopen op het midden wisselde met Aline v/d Veen, die tot dan aan toe op de voorstopper haar taak uitgevoerd had. Waar ODV de 1ste helft goed begon was het nu Fochteloo die meteen toesloeg. Door wat onoplettendheid en gebrek aan scherpte was het de linksvoor van Fochteloo die vrij in kon schieten. ODV pakte het snel weer op waar het de 1ste helft mee begonnen was. Ilse van Ketie zag dat Manon v/d Meer er beter voor stond en legde de bal met een fijne kaats terug op laatstgenoemde en deze schoot knap binnen via de korte hoek. Niet lang daarna moest ze helaas met een enkelblessure het veld verlaten. ODV kreeg nog een aantal kansjes die niet verzilverd werden tot Aline van der Veen het maar eens van afstand probeerde en deze vloog zowaar strak de verre hoek in. Keepster kansloos en wedstijd beslist. De verder sportieve wedstrijd werd daarna rustig uitgespeeld en konden gelukkig de punten weer eens bij worden geschreven op het conto van ODV.

Groeten de dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *