vv De Wilper Boys dames – vv Zevenhuizen 2 dames (1-2)

1-0 Sabina Roelofs
1-1 Bowina Gritter
1-2 Bowina Gritter

Wedstrijdverslag van vv Zevenhuizen:
Gisteren speelden we onze vierde wedstrijd in de dames dorpencompetitie uit tegen de Wilperboys. Deze wedstrijd werd i.v.m de verlichting in het erg mistige Houtigehage gespeeld. Voor de wedstrijd waren er nog een paar onverwachtse afzeggingen dus vertrok het ’tweede’ met (maar) 12 dames. Eenmaal aangekomen was één van onze dames even vergeten de auto op de handrem te zetten en oeps de auto was zo de sloot ingerold…. Na wat telefoontjes zou als het goed is allemaal goed komen en ach er kon gewoon gevoetbald worden, geen paniek. Uiteindelijk na een wat verkorte warming-up werd er om 20.00 uur afgetrapt. De Wilp deed het erg goed in de competitie dus we wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden. In de eerste minuten waren er een paar kansen voor de dames van de Wilp en in de 12e minuut was het voor hun dan ook raak, Manon wist goed uit de goal te komen maar hun spits was haar net te snel af, 1-0. De eerste helft verliep verder aardig gelijk op, er ontstonden nog een paar kleine kansjes voor Zevenhuizen, maar er werd niet gescoord.
In de rust wisten we dat hier zeker wat te halen viel. Volgens Gerke moest de verdediging ‘straf dekken’? Voor vele is het nog onbekend wat hij hier nou precies mee bedoelde maar goed, ze hebben hier geprobeerd aan te werken.
Begin tweede helft ontstonden er nog een paar kansjes aan beide kanten, maar hieruit wist niet gescoord te worden. Maar ook deze keer had de verdediging de snelle spits van de Wilp flink in de tang, begon het ‘straf dekken’ dan toch te werken?
Vanuit het middenveld wist Chantal ineens door te breken, ze stormde richting de goal en gaf de perfecte steekpass rand 16, Bowina stifte de bal perfect over de keeper, ja! 1-1! Nu moesten we toch zeker voor de winst gaan. In de 75e minuut werd er net buiten de 16 een overtreding gemaakt op Bowina, en kregen een vrije trap.
Bowina wist de bal perfect over de keeper te plaatsen, ja hoor, 2-1!! Het laatste kwartier bestond vooral uit verdedigen, Manon wist onder andere nog een bal uit de kruising weg te vissen. Na dik 90 minuten werd er eindelijk afgefloten, we hadden gewonnen en dat met z’n voorbereiding, er heerste nog licht ongeloof bij iedereen. Maar goed die 3 punten waren maar mooi binnen!