SV Donkerbroek – VV Bakkeveen

15 september is de wedstrijd tussen s.v. Donkerbroek dames en v.v. Bakkeveen dames gespeeld.

Op Sportpark Ontwijk in Donkerbroek werd er om 20.00 uur afgetrapt door de dames van v.v. Bakkeveen. De eerste goal werd al in de 2de minuut gemaakt door Melissa Zijlstra, die met een prachtige boogbal de keepster van Donkerbroek passeerde. Twee minuten later maakte Samantha Kool de 2-0 voor Bakkeveen.

Nadat Bakkeveen met 3-0 voor stond, sloegen de dames van Donkerbroek toe en maakte Jildou Jongsma de 1-3. Twee minuten later maakte Jildou Jongsma de 2-3, die de keepster van Bakkeveen verraste met een schot in de korte hoek.

Melissa Zijlstra maakte 4 minuten later de 2-4, waardoor de dames van Bakkeveen met een voorsprong de rust ingingen.

De tweede helft namen beide teams wat gas terug, waardoor het tempo wat lager kwam te liggen. In de 49ste minuut van de wedstrijd kwam er een voorzet vanaf de rechterkant die voor de voeten van Miranda Ekas belandde en de bal met links binnenschoot.

In de 55ste minuut van de wedstrijd kreeg Bakkeveen nog een penalty, die door Samantha Kool werd benut.

De dames van Bakkeveen hadden nog een aantal kansen om te scoren, maar ze wisten deze kansen niet te verzilveren.

De volgende wedstrijd van Bakkeveen is op 29 september thuis tegen v.v. Stanfries. Donkerbroek mag het dan opnemen tegen de dames van v.v. Trinitas.