fc Fochteloo – vv Bakkeveen

f.c. Fochteloo dames – v.v. Bakkeveen dames (1-12)

Maandagavond 30 maart namen de dames uit Fochteloo het op tegen de dames van v.v. Bakkeveen, de nummer 1 van de Dames Dorpencompetitie. In de uitwedstrijd had Fochteloo het moeilijk, zo werd de wedstrijd met 21-0 verloren.

De dames van f.c. Fochteloo wisten op 4 maart hun eerste competitiepunt te halen tegen v.v. Stanfries, de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Trainer Marcel Kamping van v.v. Bakkeveen begon met een iets andere opstelling als in de voorgaande wedstrijden, zo werd o.a. de topscoorster van de Dames Dorpencompetitie aan de kant gelaten. Op Sportpark Ontwijk mocht Bakkeveen aan de aftrap beginnen.

In een wat rommelige wedstrijd komt Bakkeveen in de 21ste minuut op een 0-1 voorsprong. 4 minuten later maakt Kimberley de 0-2 voor Bakkeveen. Zo blijft Bakkeveen aanvallen en lijkt het dat de dames van Fochteloo op de counter loeren. In de 33ste minuut weet Manon Damstra de 1-3 voor fc Fochteloo te scoren. Bakkeveen maakt nog geen twee minuten later de 1-4, waarmee Denise haar 3de doelpunt van de wedstrijd voor Bakkeveen maakt.

Na de rust wisselt Bakkeveen een aantal speelsters waardoor Bakkeveen toch wel duidelijk de overhand heeft, Fochteloo moet het bij verdedigen laten. Zo weet Bakkeveen nog 8 keer te scoren en eindigt de wedstrijd na 90 minuten voetballen in 1-12. Ondanks de nederlaag is er wel een stijgende lijn in het spel van de dames van Fochteloo te zien, wie weet verrassen ze ons nog in de overige te spelen wedstrijden.

Op maandagavond 13 april gaan de dames van f.c. Fochteloo naar s.v. Donkerbroek en komen de dames van v.v. Trinitas naar v.v. Bakkeveen. Mochten de dames van Bakkeveen de wedstrijd winnen, dan zijn ze voor de derde keer op rij kampioen van de Dames Dorpencompetitie.

Scoreverloop:
21 min. 0-1 Denise Zwier, 25 min. 0-2 Kimberley Kroodsma, 32 min. 0-3 Denise Zwier, 33 min. 1-3 Manon Damstra, 35 min. 1-4 Denise Zwier, 47 min. 1-5 Tineke Meinsma, 49 min. 1-6 Melissa Zijlstra, 54 min. 1-7 Miranda Ekas, 59 min. 1-8 Melissa Zijlstra, 75 min. 1-9 Samantha Kool, 79 min. 1-10 Melissa Zijlstra, 88 min. 1-11 Samantha Kool, 89 min. 1-12 Tineke Meinsma.