VV Trinitas – VV Bakkeveen

Maandagavond 17 maart stond de wedstrijd vv Trinitas dames – vv Bakkeveen dames op het programma. De nummers 1 en 2 in de Dames Dorpencompetitie. Alle twee met evenveel punten, alleen heeft Trinitas een beter doelsaldo, maar heeft wel weer een wedstrijd meer gespeeld.

Om 20.00 uur was de aftrap in Boijl. Beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en dat leverde voor beide ploegen dan ook de nodige kansen op.

Bakkeveen wist nog van de thuiswedstrijd waar de sterke punten van Trinitas lagen, waardoor het compact speelde.
Na 30 minuten countert Bakkeveen naar de 0-1. Het doelpunt werd gemaakt door Samantha Kool. Niet veel later in de 34ste minuut van de wedstrijd maakt Bernice Bronsema van Trinitas de gelijkmaker, een schitterend doelpunt.

In de tweede helft wordt Bakkeveen onder druk gezet door Trinitas en krijgt Trinitas de nodigde kansen om op voorsprong te komen. Maar Sandra Adema, keepster van Bakkeveen, die een puike wedstrijd keepte, wist de schoten op haar doel tegen te houden.

In de 60ste minuut van de wedstrijd maakt Samantha Kool de 1-2 voor Bakkeveen, een schot van buiten de 16, de bal gaat met een boog over de keepster van Trinitas in het doel.

Na de 1-2 achterstand zet Trinitas alles op alles om weer op gelijke stand te komen. Maar Bakkeveen wist tot het laatste fluitsignaal de voorsprong te behouden en neemt hierdoor de 3 punten mee naar huis.
Al met al werden door de twee aan elkaar gewaagde elftallen een waar spektakel voorgeschoteld aan de aanwezige toeschouwers.