VV Bakkeveen – FC Fochteloo

vv Bakkeveen dames – fc Fochteloo dames. Maandagavond 31 maart stond de wedstrijd vv Bakkeveen dames – fc Fochteloo dames op het programma in de Dames Dorpencompetitie. Op papier is dit de nummer 1 tegen de nummer laatst van de ranglijst en zou dit voor Bakkeveen een gemakkelijke wedstrijd moeten worden.

Door late afmeldingen bij de dames van Fochteloo moest het team noodgedwongen met 10 dames beginnen aan de wedstrijd, maar speelde desondanks in de eerste minuten van de wedstrijd niet veel minder als vv Bakkeveen.

Na 9 minuten voetballen kopte Daphne de 1-0 binnen voor vv Bakkeveen. Na de 1-0 voorsprong speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op de helft van fc Fochteloo en kreeg Bakkeveen niet veel weerstand meer. Zo maakte Bakkeveen voor de rust nog eens 4 doelpunten. Na de rust was het spelbeeld niet veel anders als in de eerste helft. Bakkeveen wist nog eens 3 keer te scoren en zette hierdoor een eindscore van 8-0 op het scorebord.

Desondanks heeft Fochteloo met 10 dames het niet eens zo slecht gedaan. De score is onder de 10 gebleven en dat werd door Fochteloo als een overwinning gevierd.

Bakkeveen heeft door de overwinning 6 punten voorsprong op nummer 2 Trinitas en heeft nu voldoende aan 1 punt uit de nog twee te spelen wedstrijden om als eerste te eindigen in de Dames Dorpencompetitie.

[match id=35]

Scoreverloop:
1-0 9 min. Daphne Zwier, 2-0 24 min. Samantha Kool, 3-0 35 min. Samantha Kool, 4-0 40 min. Deborah Rozema (p), 5-0 44 min. Samantha Kool, 6-0 46 min. Joanne Marinus, 7-0 50 min Miranda Ekas, 8-0 73 min. Daphne Zwier.