sc Heerenveen – DDC selectieteam

sc Heerenveen – DDC selectieteam (11-0)

Ongeveer 1 jaar geleden is er een idee ontstaan om eens een oefenwedstrijd te spelen tegen sc Heerenveen. Een selectieteam van de Dames Dorpencompetitie die het op moest nemen tegen het damesteam van sc Heerenveen, daar hadden de dames wel oren na.

Na de nodige voorbereidingen was het de afgelopen woensdagavond 1 maart dan eindelijk zover en is de wedstrijd sc Heerenveen tegen het DDC selectieteam gespeeld.
De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van voetbalvereniging UDIROS, om 19.30 uur was de aftrap. Het beloftenteam van sc Heerenveen was aangevuld met een aantal fanatieke testspeelsters en Elze Huls die na een lange blessure voor het eerst weer een wedstrijd kon spelen.

De dames van sc Heerenveen begonnen fel aan de wedstrijd en zetten veel druk, dat was gelijk even wennen voor het selectieteam. Zo kon Alieke Tuin binnen 5 minuten de 1-0 op het scorebord brengen. Sc Heerenveen begon in een andere opstelling dan verwacht. Door de opstelling van het selectieteam iets te wijzigen stonden de dames beter opgesteld en konden hierdoor de dames van sc Heerenveen beter opvangen.

Desondanks kon Wenke Stedehouder binnen een half uur de 2-0 op het scorebord brengen. In het laatste kwartier hadden de dames van het selectieteam het zwaar en sc Heerenveen kon zo nog een aantal doelpunten maken. Bobby Dijkstra maakte voor rust nog de 5-0.

Zo’n 8 minuten na rust maakte Elze Huls via een strafschop de 6-0. In een tijdsbestek van 4 minuten wist Heerenveen 3 keer te scoren. In de 69ste minuut maakte Inge Konst de 7-0, de 8-0 werd in de 71 minuut door Marlies Slegter gemaakt en de 9-0 in de 73ste minuut door Inge Konst.

Het laatste doelpunt werd door Marlies Slegter gemaakt, zij maakte in de 90ste minuut de 11-0. Een leerzame wedstrijd voor het selectieteam van de Dames Dorpencompetitie. Ondanks de nederlaag was het een leuke ervaring voor de dames van de Dames Dorpencompetitie. Het is altijd lastig om in een kort tijdsbestek een team optimaal te laten presteren.

Scoreverloop: 5 min. 1-0 Alieke Tuin, 23 min. 2-0 Wenke Stedehouder, 28 min. 3-0 Bobby Dijkstra, 34 min. 4-0 Marlies Slegter, 45 min. 5-0 Bobby Dijkstra, 53 min. 6-0 Elze Huls (strafschop) , 69 min. 7-0 Inge Konst, 71 min. 8-0 Marlies Slegter, 73 min. 9-0 Inge Konst, 85 min. 10-0 Inge Konst, 90 min. 11-0 Marlies Slegter.

Namens de organisatie van de Dames Dorpencompetitie willen we iedereen die heeft geholpen nogmaals bedanken voor hun hulp. Shirt sponsoren Oliehoorn en ActiFood mogen ook zeker niet vergeten worden en we willen vv Bakkeveen bedanken voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *