vv Stanfries – vv Bakkeveen

vv Stanfries dames – vv Bakkeveen dames (0-6)

In speelronde 7 van de Dames Dorpencompetitie nemen de dames van v.v. Bakkeveen het in Appelscha op tegen de dames van v.v. Stanfries. In de thuiswedstrijd wist Bakkeveen met 8-0 te winnen, wat voor de meesten toch wel een verrassende uitslag was. Op maandagavond 16 maart om 20:00 uur mochten de dames van v.v. Bakkeveen aan de aftrap beginnen.

De eerste helft verliep voor de dames van Bakkeveen moeizaam, dit was mede door de goede inzet van de dames van Stanfries.

De eerste helft bleven de echt grote kansen uit, Bakkeveen die enkele keren dreigend doorkwam kon niet tot een doelpunt komen. Een aantal kansen die de Bakkeveenster Dames creëerden werden naast geschoten, 1 schot belandde tegen de paal. In de 31ste minuut is het dan toch raak , via een mooi opgezette aanval zet Joanne Samantha vrij voor de goal en maakt de 0-1.

Stanfries heeft in de eerste helft nog een grote kans, maar Mirthe weet de gelijkmaker te voorkomen door goed keeperswerk.

Na de rust komt Bakkeveen goed uit de startbokken, in 7 minuten wist Bakkeveen 3 keer te scoren. Zo maakt Samantha de 0-2 in de 47ste minuut en de 0-3 in de 50ste minuut. In de 52ste minuut maakt Denise de 0-4. Het duurt dan even voordat het volgende doelpunt wordt gemaakt, pas in de 76ste minuut weet Samantha de 0-5 te maken. In de 87ste minuut maakt Deborah de 0-6, wat uiteindelijk de eindstand is.

De dames van vv Bakkeveen gaan op 30 maart naar Fochteloo. De dames v.v. Stanfries nemen het dan uit op tegen de dames van vv Trinitas.